Hoogte- en dieptepunten

Ik vind heel veel dingen leuk en heb inmiddels ook al heel veel dingen gedaan. Ik heb een hekel aan C.V's dus hier volgen wat korte hoogte- en dieptepunten.
Qua studie heb ik van alles gedaan. Twee jaar Kleinkunst in Antwerpen, drie jaar Koningstheateracademie voor Cabaret in Den Bosch waar ik in 2016 afstudeerde en ik heb ook nog Humanistiek gestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. 

Van der Wal, Zondag met Lubach en RTL-late night

Verder heb ik ook qua werk veel gedaan. Twee seizoenen \\\'Panache\\\' met o.a. Janjaap van der Wal, Tim Fransen en Peter Pannekoek. Ook werkte ik vier seizoenen mee aan \\\'Zondag met Lubach\\\'. In 2016 wonnen we de Nipkowschijf. Momenteel schrijf ik mee aan het item \'Martijn zegt sorry\', bij RTL-late Night. Bij gebrek aan goede concurrentie aldus mijn moeder. 
 

Daarnaast geef ik presentatietrainingen waarin ik mensen alles leer over lichaamshouding- en bewustzijn, dynamiek stemgebruik, contact maken met het publiek en hoe je minder gespannen en als jezelf voor een publiek kan staan. Zie ook www.presentu.nl. Ik geef verder toneel- en improvisatielessen aan studenten in Utrecht, leer kunstenaars hoe ze beter met hun tijd en geld om kunnen gaan in workshops en ben docent op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hier geef ik filosofie- en theatermaken en leer ik studenten hoe ze materiaal kunnen maken over de maatschappij waarin we leven zodat het niet alleen over hun eigen leven gaat.

En ik heb mijn eigen cabaretprogramma: \'Alleen Pinguins zijn zwart-wit\' en dit speel ik door het hele land. In theaters en in huiskamers. Ik speel samen met Lonneke Dort een dubbeltour en daarnaast speel ik ook solo. Check hier mijn speellijst van het komende seizoen!

Als je me in je huiskamer of theater wil hebben, kun je contact met me opnemen! Als je een grappige dagsluiting wilt op maat, laat het me weten. En als je een presentatietraining wilt of een improvisatieworkshop, stuur een mail, bel me, ik ben je man. Oftewel \\\'Maarten doet alsof ie heel veelzijdig is zodat ie niet op 1 ding kan worden afgerekend\\\', aldus mijn broertje.